Хімічні технології неорганічних речовин і водоочищення

8.161.00.01 Хімічні технології неорганічних речовин і водоочищення
Кваліфікація: Магістр з хімічних технологій та інженерії
Рік вступу: 2023
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 1 рік і 4 місяці
Інститут: Інститут хімії та хімічних технологій
Кількість кредитів: 90 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Cьомий рівень НРК (другий цикл РК ЄПВО, сьомий рівень ЄРК)
Галузь знань: Хімічна інженерія та біоінженерія
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Повне виконання навчальної програми
Характеристика освітньої програми: Студент повинен виконати програму підготовки обсягом 90 кредитів ЄКТС, яка включає: - навчальні дисципліни - 63 кредитів ЄКТС; - практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи -12 кредитів ЄКТС; - виконання та захист магістерської кваліфікаційної роботи -15 кредитів ЄКТС. Орієнтація освітньої програми - акцент на особистісних і групових компетентностях здобувачів вищої освіти; освітня програма базується на загальноприйнятих наукових положеннях і результатах сучасних досліджень в області хімічних технологій та інженерії, в рамках якої можлива подальша наукова та професійна кар’єра. Основний фокус освітньої програми та спеціалізації - акцент на ґрунтовних знаннях в області хімічної технології та інженерії, а також здатність їх застосування в подальшій професійній і науковій діяльності. Ключові слова: хімічні технології, хімічна інженерія, хімічні речовини. Фахівці готуються для науково-дослідної, організаційно-управлінської, господарської, комерційної та інвестиційної діяльності у хімічній та суміжних галузях промисловості. Загалом є 3 лінії. Лінія 1. Хімічні технології неорганічних речовин і водоочищення Поглиблене вивчення технологій неорганічних речовин, технологічних процесів водоочищення, розрахунок технологічного обладнання, розроблення відповідних технологічних процесів, застосування продуктів неорганічного синтезу. Лінія 2. Неорганічний каталіз Поглиблене вивчення каталітичних процесів у технології неорганічних речовин, виробництво каталізаторів, технології речовин високої та особливо високої чистоти, реактивів; технології мінеральних солей. Лінія 3. Енергоконденсовані речовини і матеріали Поглиблене вивчення технологій енергоконденсованих та енергоємких речовин та матеріалів на їх основі, зокрема, для виробів спеціального призначення.
Програмні результати навчання: 1. Критично осмислювати наукові концепції та сучасні теорії хімічних процесів та хімічної інженерії, застосовувати їх під час проведення наукових досліджень та створенні інноваційних процесів. 2. Здійснювати пошук необхідної інформації з хімічної технології, процесів і обладнання виробництв хімічних речовин та матеріалів на їх основі, підготовки та очищення вод, систематизувати, аналізувати та оцінювати відповідну інформацію. 3. Організовувати свою роботу і роботу колективу в умовах промислового виробництва, проєктних підрозділів, науково-дослідних лабораторій, визначати цілі і ефективні способи їх досягнення, мотивувати і навчати персонал. 4. Оцінювати технічні і економічні характеристики результатів наукових досліджень, дослідно-конструкторських розробок, технологій та обладнання хімічних виробництв. 5. Вільно спілкуватися державною та іноземною мовами усно і письмово для обговорення та презентації результатів професійної діяльності, досліджень та проєктів. 6. Розробляти та реалізовувати проєкти в сфері хімічних технологій та дотичні до неї міждисциплінарні проєкти з урахуванням соціальних, економічних, екологічних та правових аспектів. 7. Здійснювати у науково-технічній літературі, патентах, базах даних, інших джерелах пошук необхідної інформації з хімічної технології, процесів і обладнання виробництв хімічних речовин та матеріалів на їх основі, систематизувати, і аналізувати та оцінювати відповідну інформацію.
Академічна мобільність: На основі двосторонніх договорів між Національним університетом «Львівська політехніка» та університетами України або вищими навчальними закладами зарубіжних країн-партнерів.
Керівник освітньої програми, контактна особа: Слюзар Андрій Володимирович, +38(067)673-05-57, Andrii.V.Sliuzar@lpnu.ua
Доступ до подальшого навчання: Здобуття третього (освітньо-наукового /освітньо-творчого) рівня