Національна система оподаткування

Спеціальність: Публічне управління та адміністрування
Код дисципліни: 6.281.00.O.033
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Лектор: к.е.н., доцент Корчинська О.О.
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: У результаті вивчення модуля студент повинен: - знати: функції контролюючих органів з адміністрування податкових зобов’язань платників перед бюджетами та державними цільовими фондами, міри відповідальності за дотриманням податкового законодавства, елементи податкової системи та види податків та зборів. - уміти: встановити платників, об"єкти, базу оподаткування, розраховувати належні до сплати суми податків, зборів, платежів до бюджету; оцінювати вплив усіх основних видів податків на фінансово – господарську діяльність підприємств.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: -
Короткий зміст навчальної програми: Вивчення сутності понять "податки", "податкова система", а також принципів її застосування на території Украіни. Визначення основ оподаткування, які діють в державі, зокрема видів податків, методів розрахунку та способів та строків сплати та подання фінансової звітності.
Методи та критерії оцінювання: - поточний контроль (40 %) - контрольний захід (60 %)
Рекомендована література: Податковий кодекс України N 2755-VI від 02.12.2010 року // Голос України від 04.12.2010 - № 229, / № 229-230/. Митний кодекс України від 11.07.02р. №92 із змінами й доповненнями Навчально-методичний посібник / Укл. Т.Ю.Александрюк, Т.О.Дулік, Л.Г.Маркова. – Дніпропетровськ: Дніпропетровська державна фінансова академія, 2011. – 197 с. Податкова система України: навчальний посібник. Кол. авторів за ред. М.Я. Азарова - К.: Міністерство фінансів України, НУДПСУ, 2011.- 656с. Науково-практичний коментар до Податкового кодексу України. Кол. авторів за ред. М.Я. Азарова - К.: Міністерство фінансів України, НУДПСУ, 2011.- у 3 т.. Крисоватий, А. І.Адміністрування податків в Україні : організація та напрями трансформації [Текст] : монографія / А. І. Крисоватий, Т. Л. Томнюк. – Тернопіль : Економічна думка ТНЕУ, 2012. – 212 с. – До 50-річчя ТНЕУ.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).