Аналіз ринку і кризовий менеджмент

Спеціальність: Публічне управління та адміністрування
Код дисципліни: 6.281.01.E.050
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Лектор: к.е.н., доц. Перхач О. Л.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Результати навчання даної дисципліни: 1. Здатність використовувати теоретичні знання та формувати професійну компетентність щодо публічного адміністрування, його сутності та системи, правових засад, завдань та функцій, форм та методів публічного адміністрування. Здатність знаходити і апробовувати щось нове, того, чого не було раніше в структурі виробництва, в соціумі чи суспільстві. А також виділяти основні ознаки підприємництва, функції та моделі, форми та методи, його організації. 2. Здатність організовувати роботу державної влади за допомогою систем локальних інформаційних мереж та сегментів глобальної інформаційної мережі, що забезпечує функціонування органів влади в режимі реального часу та робить максимально простим і доступним щоденне спілкування з ними громадян, юридичних осіб, неурядових організацій. 3. Здатність застосовувати інструменти та стратегії аналізу ринку, функціонування приватного підприємства та публічної організації. Здатність займатися збором, вивченням та прийняттям рішень на основі аналізу великих обсягів даних про державу, суспільство та оточуючий світ, виявляти невидимі закономірності, революційно покращити процес прийняття рішень в державному управлінні, охороні здоров’я, освіті, економіці, бізнесі та майже всіх інших галузях людської діяльності.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Національна безпека Прогнозування і макроекономічне планування Європейська інтеграція Стратегії розвитку держави та суспільства Міжнародні фінанси Світовий та національний ринки
Короткий зміст навчальної програми: Основою вивчення навчальної дисципліни є засвоєння студентами таких знань: Поняття аналізу ринку, види ринків. Поняття публічних послуг та їх види. Методи аналізу ринку. Макросередовище та мікросередовище у дослідженнях ринку. Аналіз динаміки і стійкості розвитку ринку. Поняття кризи та класифікація кризових явищ. Поняття кризового менеджменту та технології його здійснення. Кризові комунікації в органах публічного управління та адміністрування.
Методи та критерії оцінювання: поточний контроль (40%), екзаменаційний контроль (60%)
Рекомендована література: 1. Джерелюк Ю. О. Антикризова стійкість підприємств в конкурентному середовищі : теорія, методологія та практика : монографія / Джерелюк Ю. О. – Херсон, 2018. – 453 с. 2. Кульчій І. О. Антикризове управління: навчальний посібник. / Кульчій І. О. – Полтава: ПолтНТУ, 2016. – 120 с. 3. Коник Д. Практичний посібник «Довіра громади: кризові комунікації органів місцевого самоврядування» підготовлено в рамках діяльності проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» - К., 2020.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).

Аналіз ринку і кризовий менеджмент (курсовий проєкт)

Спеціальність: Публічне управління та адміністрування
Код дисципліни: 6.281.01.E.053
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Лектор: канд. держ упр. асист., Красівський Д.О.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Результати навчання даної дисципліни деталізують такі програмні результати навчання: • розуміти роль і місце кризового ринку в організації; • ознайомитися з основним категорійним апаратом аналізу ринку та кризового менеджменту; • оволодіти методикою прийняття ефективних рішень в умовах невизначеності та ризику, в кризових ситуаціях; • вивчити сучасні технології аналізу ринку; • набути практичного досвіду застосування методів визначення факторів розвитку ситуації;
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Фінансовий менеджмент та аналіз неприбуткових організацій
Короткий зміст навчальної програми: Вивчення законів та інших нормативно-правових актів, аналіз діяльності суб’єктів публічного управління, пов’язана з реалізацією управлінських функцій способами, визначеними в інструкціях, регламентах і процедурах, яка концентрується на впровадженні в життя директив, розпоряджень, наказів тощо. Вивчення владного впливу на життєздатність людей з боку органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій шляхом застосування сукупності методів (економічних, адміністративних, інформаційно-психологічних та ін.) з метою досягнення цілей суспільного розвитку.
Методи та критерії оцінювання: поточний контроль (100%)
Рекомендована література: 1. Чернявський А. Д. Антикризове управління фірмою: Навч. по¬ сіб. — К.: Зовнішня торгівля, 2005. — 328 с 2. Штангрет А.М. Антикризове управління підприємством : навч. посібн. / А.М. Штангрет, О.І. Копилюк. – К. : Вид-во "Знання", 2010. – 335 с 3. Хіт Р. Кризовий менеджмент для керівників: Пер. з англ. – К.: Вид-во «Наукова думка», 2002. – 566 с.