Засоби автоматизації систем життєзабезпечення

Спеціальність: Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології
Код дисципліни: 6.151.05.E.96
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології
Лектор: Костик Ігор Володимирович, асистент
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: - знання принципів функціонування та будови сучасних технічних засобів, для реалізації систем «Розумного будинку», а також засад для їх проектування; - вміння проводити вибір та налаштування засобів автоматизації систем «Розумного будинку», розробку схем підключення, застосовуючи засоби провідних, як вітчизняних, так і зарубіжних виробників.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Пререквізити і кореквізити: - Комп'ютерні технології та програмування, частина 1. - Основи автоматики та автоматизації. - Електротехніка та електромеханіка - Термодинаміка та теплотехніка. - Електроніка та схемотехніка. - Технологічні вимірювання та прилади. - Технологічне обладнання та механізми. - Системи і мережі передавання даних.
Короткий зміст навчальної програми: Класифікація технічних засобів автоматизації системи «Розумного будинку». Основні показники надійності. Огляд розвитку та засад побудови систем. Критерії вибору засобів автоматизації. Огляд мікропроцесорних керуючих засобів, первинних вимірювальних перетворювачів та периферійних пристроїв для побудови системи «Розумного будинку». Побудова типових схем керування систем життєзабезпечення на базі технології KNX.
Методи та критерії оцінювання: - письмові звіти з лабораторних робіт, тестування (30%); - підсумковий контроль (контрольний захід - іспит): письмово-усна форма (70%).
Рекомендована література: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/ua?1dmy&urile=wcm%3apath%3a/uauk/web/main/solutions/subcategory_pages/Smart_cities/0db6c7f7-d5ba-4959-ba59-dd009317cb85 http://smartideas.com.ua/smart-house/realizatsiya-smart-house.html https://new.abb.com/future/ru/smart-home https://www.se.com/ua/ru/work/solutions/system/s4/building-systems-smartstruxure/ http://www.microl.ua/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=71&lang=ru