Практика за темою магістерської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Технології продуктів бродіння і виноробства
Код дисципліни: 7.181.01.O.025
Кількість кредитів: 9.00
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Викладачі кафедри
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Студент повинен: • знати сучасний рівень, тенденції та перспективи розвитку галузі науки та техніки за темою магістерської роботи; • вміти чітко формулювати мету досліджень і завдання, які необхідно вирішити для її досягнення; • знати джерела пошуку інформації та вміти обробляти дані літератури для встановлення напрямку досліджень; • вміти монтувати експериментальну установку для проведення досліджень; • володіти методиками постановки експериментальних досліджень; • знати методи обробки результатів досліджень; Результати, одержані під час проходження практики, стають основою для написання кваліфікаційної роботи магістра.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Методологія наукових досліджень; Інноваційні харчові технології; Біохімія бродильних виробництв; Технологія мікробної біомаси; Технологїї продуктів бродіння і виноробства; Інноваційні харчові технології; Технологія спирту та лікеро-горілчаних напоїв.
Короткий зміст навчальної програми: Визначення мети, конкретних завдань досліджень, об’єкту і предмету досліджень. Складання розширеного плану магістерської роботи. Робота зі спеціальною науковою, науково-методичною літературою, нормативними актами за обраною темою роботи. Здійснення огляду опублікованих за темою дослідження літературних джерел. Формулювання характеристики вихідних продуктів. Вибір методів (методик) здійснення досліджень. Досліджень за темою магістерської роботи.
Методи та критерії оцінювання: Підсумковий контроль (100%, контрольний захід, залік): письмово-усна форма (100%,)
Рекомендована література: 1. Конверський А.Є. Основи методології та організації наукових досліджень: Навчальний посібник. – К. – Центр учбової літератури, 2010. – 352с. 2. Шевчук Л.І. Конспект лекцій з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень». для студентів спеціальності 8.05130102«Хімічні технології органічних речовин» Львів: Національний університет “Львівська політехніка”, Реєстр. № 4419 від 19.09.2012р. – 90с. 3. Журахівський А.В. Основи технічної творчості та наукових досліджень. / А.В.Журахівський, А.Я.Яцейко, Н.Б.Дьяченко // Навчальний посібник. – Л. – В-во Львіської політехніки, 2012. – 375с. 4. Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: підручник / С. В. Іванов, В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський [та ін.]. – К.: НУХТ, 2012. – 487 с. 5. Шиян, П. Л. Інноваційні технології спиртової промисловості. Теорія і практика: монографія / П. Л. Шиян, В. В. Сосницький, С. Т. Олійнічук. – К.: «Асканія», 2009. – 424 с. 6. Современные технологии и оборудование свеклосахарного производства / В. О. Штангеев, В. Т. Кобер, Л. Г. Белостоцкий и др. – К.: Цукор України, 2003. – 352 с. 7. Іванов С.В. Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: підручник / С.В. Іванов, В.А. Домарецький, В.Л. Прибильський [та ін.] // За заг. ред. д-ра хім. наук, проф. С.В. Іванова. – К.: НУХТ, 2012. – 487 с. 8. Moreno-Arribas M. Wine Chemistry and Biochemistry. / M. Moreno-Arribas, M. Carmen Polo // Springer, 2009 . – 715 c. 9. Домарецький В.А. Біологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій: монографія / В.А. Домарецкий, А.М. Куц, О.Ю. Шевченко [та ін.] // під ред. д-ра техн. наук, проф. В.А. Домарецкого. – К.: Фенікс, 2011. – 704 с. 10. Зінченко М.Г. Біохімічні і мікробіологічні основи харчової та бродильної технології : навч. посібник / М. Г. Зінченко ; Харківський політехнічний ін-т, нац. техн. ун-т. – Х. : НТУ “ХПІ”, 2009. – 188 с.