Соціальна відповідальність бізнесу

Спеціальність: Економіка бізнесу
Код дисципліни: 6.051.03.E.084
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Економіка підприємства та інвестицій
Лектор: к.е.н., доц. Войцеховська В.В.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: У результаті вивчення модуля студент повинен: - вирішувати конкретні завдання та приймати управлінські рішення у сфері соціальної політики підприємства в умовах формування ринкової моделі господарювання, зокрема щодо: вироблення навичок розроблення та реалізації стратегічних і тактичних планів соціальної програми підприємства; соціального захисту працівників підприємства; мотивування персоналу, контролювання та регулювання соціальних процесів на підприємстві; вироблення ефективних управлінських рішень щодо резервів покращення соціальних показників на підприємстві; - вміти системно мислити щодо процесів управління соціально-трудовими відносинами на підприємстві, а також застосовувати різноманітний інструментарій та технології управління при розгляді конкретних ситуацій у сфері соціально-трудових відносин на українських підприємствах.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: «Економіка бізнесу», «Регіональна економіка» «Економіка праці та соціально-трудові відносини»
Короткий зміст навчальної програми: Сутність соціальної відповідальності бізнесу, формування соціальної програми підприємства. Також формування у студентів системи теоретичних і практичних знань із питань регулювання соціально-трудових відносин, соціального захисту на підприємстві, міжнародного регулювання системи соціально-трудових відносин. Сам курс "Соціальна політика підприємства" побудований на об'єктивних законах і механізмах ринкової економіки, із врахуванням досягнень закордонної теорії і практики в області трудових відносин, досвіду, накопиченого вітчизняними підприємствами, а також особливостей становлення ринкової економіки в Україні.
Методи та критерії оцінювання: Методи і критерії оцінювання: - поточний контроль (20%): самостійні роботи, усне опитування - підсумковий контроль (80%, іспит): тестування (60%), усна відповідь (20%)
Рекомендована література: 1. Автореферат на здобуття наукового ступеня д.е.н. Формування соціальної політики підприємства 2020, Бойко В.А, Харків. 2. Дворецька Г.В. Соціологія праці. Навчальний посібник. – К.? КНЕУ, 2001. – 244с. 3. Гриньова, B. M.: Економіка праці та соціально-трудові відносини [Електронний ресурс] : навч. посіб. / B. M. Гриньова, Г. Ю. Шульга. - К. : Знання, 2018.