Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Економіка бізнесу
Код дисципліни: 6.051.03.O.088
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Економіка підприємства та інвестицій
Лектор: Асистент Баланська Олена Ігорівна
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи та її захист є завершальним етапом навчання студента та умовою здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” за спеціальністю 051 “Економіка” (“Економіка бізнесу”). Бакалаврська кваліфікаційна робота повинна засвідчити рівень теоретичної та практичної підготовки студента до професійної діяльності, передбаченої освітньо-професійною програмою обраної спеціальності, продемонструвати рівень засвоєння теоретичних знань і вміння застосовувати їх під час виконання практичних завдань.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Дисципліни теоретичного курсу за спеціальністю «Економіка» (спеціалізація «Економіка бізнесу»)
Короткий зміст навчальної програми: Бакалаврська кваліфікаційна робота містить вступ, три розділи та висновки. У першому розділі обґрунтовується теоретична база обраної проблеми, проводиться аналізування літературних джерел щодо: існуючого тлумачення застосовуваних термінів, підходів до групування основних економічних понять та категорій, що використовуються у роботі; типології чинників, які здійснюють вплив на обрані в роботі об’єкт та предмет дослідження; статистичної інформації, досвіду вітчизняних та зарубіжних фірм. Теоретичні дослідження доцільно обґрунтовувати порівнянням динаміки розвиту об’єкту дослідження, узагальненням світового та вітчизняного досвіду, використанням наукових досягнень тощо. У другому розділі проводиться аналізування нормативно-законодавчих актів, методологічного та методичного забезпечення за темою роботи, що включає методи, методики, алгоритми і формули розрахунків та моделі тощо, необхідні для оцінювання та управління обраними у роботі об’єктом та предметом дослідження. Результатом другого розділу повинна бути певна теоретична модель (графічна, таблична, словесна, математична) пошуку механізмів розв’язання проблеми, поставленої у бакалаврській кваліфікаційній роботі. Ця модель повинна мати наскрізний характер, щоб її алгоритм можна було використовувати для аналізу відповідної інформації в аналітичній частині та обґрунтуванні висновків і пропозицій. У третьому розділі подається загальна характеристика підприємства та виконується аналізування проблеми за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи.
Методи та критерії оцінювання: Якість бакалаврських кваліфікаційних робіт оцінюється за такими критеріями: - наявність обґрунтування актуальності теми, відповідності її сучасному рівню розвитку науки і техніки, виробництва; - самостійність розв’язання поставленої задачі, виконання розрахунків, креслень, графіків, економічного аналізу; - реальність роботи, можливість використання одержаних результатів у виробництві; - наявність елементів науково-дослідного характеру; - використання систем автоматизованого проектування, пакетів прикладних програм, спеціалізованого програмного забезпечення тощо; - оформлення пояснювальної записки, графічних матеріалів відповідно до вимог конструкторської та технологічної документації, ДСТУ; - відповідність рішень, які приймаються, сучасним нормам та вимогам до охорони праці. Шкала переведення оцінок захисту бакалаврської кваліфікаційної роботи Оцінка за шкалою ЄКТС Оцінка за 100-бальною шкалою Оцінка за національною шкалою A 94 відмінно B 84 добре C 75 добре D 66 задовільно E 55 задовільно FX, F - незадовільно
Рекомендована література: Методичні вказівки до виконання бакалаврських кваліфікаційних робіт для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 051 “Економіка” (“Економіка бізнесу”) всіх форм навчання/ уклад.: В.В.Козик, Н.Є.Селюченко, Т.О.Петрушка, О.Л.Мищишин, О.Я.Колещук, О.Б.Мусійовська. – Львів: Видавництво Львівської політехніки.

Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Економіка бізнесу
Код дисципліни: 6.051.03.O.109
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Менеджмент персоналу та адміністрування
Лектор: Голова та члени екзаменаційної комісії
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: У результаті вивчення модуля студент повинен знати: - наукові поняття, теорії і методи, необхідні для розуміння закономірностей функціонування та розвитку економічних систем; - види господарської діяльності, бізнес-процесів, економічного механізму функціонування підприємства; - умови виникнення та ефективного функціонування ринку праці та механізм його саморегулювання; - теоретичні засади економіки праці та управління персоналом, необхідні для освоєння професійно-орієнтованих дисциплін; - змістове наповнення процесу управління кадрами, нормування та стимулювання праці та методів підвищення її ефективності; - економічні, психологічні та управлінські методи розвитку персоналу організації, а також основні моделі визначення ефективності розвитку персоналу організації та шляхи її підвищення. У результаті вивчення модуля студент повинен вміти: - ідентифікувати проблеми особистісного розвитку і самореалізації людини на ринку праці та використовувати синергію людського потенціалу через мотивацію персоналу, корпоративну культуру, управління поведінкою персоналу та сучасні технології лідерства в організації; - розуміти та враховувати соціальні, екологічні, етичні, техніко-технологічні аспекти, що впливають на формування рішень у сфері економіки праці та управління персоналом; - продемонструвати знання способів мотивування працівників підприємств та організацій для ефективної діяльності та підвищення їхньої продуктивності праці; - оцінювати та аналізувати рівень задоволення працівників організацією праці та застосовувати основні методи нормування праці на підприємстві; - сегментувати ринок праці за різними ознаками (територіальний та професійний підхід) та аналізувати характеристики зайнятість та безробіття населення; - розробляти та впроваджувати в практику суб’єктів господарювання сучасні технології управління персоналом з дотриманням вимог законодавства України.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Корреквізит: Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи
Короткий зміст навчальної програми: Анотація. Вступ. Дослідницько-аналітичний розділ. Методологічний розділ. Рекомендаційний розділ. Висновки. Список використаних джерел. Додатки.
Методи та критерії оцінювання: Захист кваліфікаційної роботи бакалавра (100 %).
Рекомендована література: 1. Економіка праці: навч. посібник / Т.В. Склярук, Я.В. Панас. – Львів: Видавництво Львівської політехніки. – 2017. – 236 с. 2. Економічний аналіз: Підручник. – 3-тє вид., перероб. і доп. Затверджено МОН / Кіндрацька Г.І., Білик М.С., Загородній А.Г. – К.: Знання, 2008. – 487 с. 3. Захарчин Г.М. Корпоративна культура: навчальний посібник / Г.М. Захарчин, Н.П. Любомудрова, Р.О. Винничук, Н.В. Смолінська. – Львів: «Новий світ-2000», 2011. – 342 с. 4. Захарчин Г.М. Основи підприємництва: Навчальний посібник / Г.М. Захарчин, 2-ге вид., перероблене і доповнене – К.: Знання, 2013. – 407с. 5. Захарчин Г.М. Управління конфліктами: навчальний посібник / Г.М. Захарчин, Р.О. Винничук. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2017. – 160 c. 6. Захарчин Г.М. Управління персоналом: Навчальний посібник / Г.М. Захарчин, Л.Р. Струтинська, Н.П. Любомудрова, Р.О. Винничук. – Львів: Вид-во Львівської політехніки, 2013. – 260 с. 7. Кузьмін О.Є. Теоретичні та практичні засади менеджменту: Навч. посібник / О.Є. Кузьмін, О.Г. Мельник. – Львів: 2002. – 228 с. 8. Ситник Й.С. Економіка і фінанси підприємства: Навчальний посібник / Й.С. Ситник, 2-ге вид., перероблене і доповнене. – Львів: «Тріада плюс», 2013. – 244с.