Інформаційні процеси та системи у виробництві, частина 1

Спеціальність: Прикладна механіка
Код дисципліни: 6.131.04.E.131
Кількість кредитів: 5.50
Кафедра: Робототехніка та інтегровані технології машинобудування
Лектор: Зелінський Ігор Дмитрович
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: РН8. Знати і розуміти основи інформаційних технологій, програмування, практично використовувати спеціалізоване прикладне програмне забезпечення для виконання інженерних розрахунків, оброблення інформації та результатів експериментальних досліджень. РН11. Розуміти принципи роботи систем автоматизованого керування технологічним устаткуванням, зокрема мікропроцесорних, вибирати та використовувати оптимальні засоби автоматики.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Попередні навчальні дисципліни - Фізика - Електротехніка та електропривод - Електроніка та мікропроцесорна техніка Супутні і наступні навчальні дисципліни - Бакалаврська кваліфікаційна робота
Короткий зміст навчальної програми: Предметом вивчення дисципліни є теорія та практика використання інформаційних пристроїв, засобів цифрової обробки сигналів та сучасних мікропроцесорних систем керування технологічними процесами та обладнанням в машинобудуванні. Вся подана в курсі інформація відповідає сучасним тенденціям побудови систем керування різноманітним обладнанням
Методи та критерії оцінювання: 1. Поточний контроль здійснюється підчас проведення лабораторних та практичних занять з метою перевірки готовності студента до виконання конкретної роботи та рівня засвоєння лекційного матеріалу. 2. Захист результатів лабораторних робіт. Проводиться в усній формі шляхом опитування за темою, методикою проведення та основними результатами, отриманими у ході виконання роботи. 3. Захист результатів практичних робіт. Проводиться в усній формі шляхом опитування за темою та основними результатами, отриманими у ході виконання роботи. 4. Екзамен за результатами вивчення дисципліни. Письмова компонента проводиться у тестовій формі у Віртуальному начальному середовищі. Усна компонента проводиться за результатами письмової компоненти для ґрунтовнішого оцінювання знань.
Рекомендована література: Базова 1. Волочій, Богдан Юрійович Передавання сигналів у інформаційних системах: Навч. посіб.для підготовки студ. вузів. Ч. 1/ Б. Ю.Волочій .– Л.: Львівська політехніка, 2005.– 196 c. 2. В.О. Погрібний, І.В. Рожанківський., Ю.П. Юрченко Основи інформаційних процесів у роботизованому виробництві: / За ред.. В.О. Погрібного. – Львів: Світ, 1995. 304 с., іл.. 3. Iнформацiйнi та процесорнi пристрої роботiв i систем управлiння /Учб. посiбник В.О.Погрiбний.- Київ: УМКВО, 1990-136 с. Допоміжна 1. Основи технології напівпровідникових матеріалів: навчальний посібник / І. В. Курило, С. К. Губа; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національний університет "Львівська політехніка", 2012. - 237 с. 2. Схемотехніка электронних схем: У 3 кн. Кн.3 Мікропроцесори та мікроконтролери: Підручник / В.І.Бойко, А.М.Гуржій, В.Я.Жуйков та ін. – 2-ге вид., допов. і переробл.—К.: Вища шк.., 2004.- 399 с. 3. Дмитрів В.Т., Шиманський В.М. Електроніка і мікросхемотехніка. Навчальний посібник. Львів: