Технологія виробництва продукції в ресторанному господарстві

Спеціальність: Готельно-ресторанна справа
Код дисципліни: 6.241.00.O.019
Кількість кредитів: 7.00
Кафедра: Туризм
Лектор: к.е.н., доц. Москвяк Я.Є.
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Вміти проектувати технологічний процес виробництва продукції і складати необхідну нормативну документацію Вміти застосовувати правила створення та функціонування системи контролю якості продукції на підприємстві ресторанного господарства Вміти організовувати ефективну взаємодію всіх підрозділів, цехів, дільниць та інших структур підприємства ресторанного господарства з дотриманням діючих нормативних документів
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Управління якістю продукції в ресторанному господарстві Гігієна і санітарія в ресторанній у галузі Оганізація послуг хачування Інформаційні технології в готельно-ресторанному господарстві
Короткий зміст навчальної програми: Основні стадії технологічного процесу виробництва продукції ресторанного господарства Виробництво напівфабрикатів з овочів, риби, м'яса, субпродуктів, птиці, кроликів еплова кулінарна обробка продуктів Технологія виробництва страв, напоїв, кулінарних та кондитерських виробів Страви з овочів та грибів Страви з круп, бобових та макаронних виробів Страви з риби і морепродуктів Страви з м’яса, субпродуктів, птиці та кроликів Страви з яєць, яєчних продуктів та сиру свіжого Закуски та холодні страви Солодкі страви та напої Страви та кулінарні вироби з борошна Основи лікувального харчування Технологія виробництва кондитерських виробів
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль (40 %) – практичнізаняття, уснеопитування, контрольна робота Підсумковий контроль (60%) – екзамен
Рекомендована література: Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. / В.В. Архіпов. - К.: Центр учбової літератури, 2007. 280 с. 5. Шумило Г.І.Технологія приготування їжі: навч.посіб./Г.І.Шумило.- К.:Кондор, 2003. 506 с. 6. Зайцева Г.Т. Технологія виготовлення борошняних кондитерських виробів: підруч. для проф.-техн. закладів/Г.Т.Зайцева, Т.М.Горпинко.- К.:Вікторія, 2002. 400 с. 7. П'ятницька Г.Т., П'ятницька. Н.О. Інноваційні ресторані технології: основи теорії: навч. посіб./Г.Т. П'ятницька, Н.О. П'ятницька. - К.:Кондор, 2013. 250с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).