Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства

Спеціальність: Готельно-ресторанна справа
Код дисципліни: 6.241.00.O.039
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Туризм
Лектор: Доцент Теодорович Л.В.
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Формування комплексу знань, які дозволять спеціалісту кваліфіковано вирішувати питання устаткування та раціональної експлуатації необхідного обладнання закладів готельно-ресторанного господарства, організовувати ремонт і реконструкцію окремих видів обладнання
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Організація послуг харчування; Організація готельного господарства; Організація ресторанного господарства; Технологія виробництва продукції в ресторанному господарстві.
Короткий зміст навчальної програми: Поняття, призначення, класифікація, принципи оснащення та основні технічні характеристики устаткування закладів готельно-ресторанного господарства та вимоги до нього. закладів готельно-ресторанного господарства. Оснащення житлової, адміністративної, обслуговуючої та підсобної груп приміщень. Номенклатура м'яких меблів закладів готельно-ресторанного господарства. Класифікація та характеристика меблів для торгових приміщень для прийому їжі та транспортування та страв. Оснащення готельного номеру побутовими приладами, аудіо- та відеотехнікою. Устаткування для клінінгу. Класифікація устаткування для професійного прибирання. Сміттєпровід на підприємствах готельного господарства: класифікація, устрій, експлуатація. Устаткування ресторанного господарства. Універсальні кухонні машини та сорту вально-калібрувальне устаткування. Мийне та очищувальне устаткування. Подрібнювальне та різальне устаткування. Устаткування для перемішування, замішування та дозувальноформувальне устаткування. Стравоварильне та водогрійне устаткування. Кавові станції. Жарильно-пекарське устаткування. Пароконвектомати. Устаткування для шведського столу та кейтерінгу. Допоміжне устаткування. Ваговимірювальне, контрольно-касове устаткування. Підйомнотранспортне устаткування. Технологічні автомати та механізовані лінії. Холодильне устаткування. Устаткування для послуг оздоровчого комплексу, спортивних видів розваг.
Методи та критерії оцінювання: •Поточний контроль (40 %) – практичні заняття, усне опитування, контрольна робота •Підсумковий контроль (60%) – екзамен
Рекомендована література: 1. Архипов И.А., Клишин В.Ф. Торговое оборудование/И.А. Архипов И.А - М.: Экономика, 1990. - 220 с. . 2. Дорохин В.А. Теплове обладнання підприємств харчування. - Київ: Вища школа, 1987. - 407 с. 3. Конвісер І.О. Устаткування закладів ресторанного господарства: навч. посібник для студентів вищих навч. закладів, які навчаються за спеціальністю «Технологія харчування» / За ред. І.О. Конвісера. – К.:КНТЕУ, 2005.– 369с. 4. Мирончук В.Г. Обладнання підприємств харчової промисловості, - Вінниця: нова книга, 2011. 5. Пуцентейло П. Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємства: навч. посіб./ П. Р. Пуцентейло. – К.: ЦУЛ, 2007.– 155 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).