Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
Спеціальність: Готельно-ресторанна справа
Код дисципліни: 6.241.00.O.039
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Туризм
Лектор: Доцент Теодорович Л.В.
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Формування комплексу знань, які дозволять
спеціалісту кваліфіковано вирішувати питання устаткування та раціональної експлуатації необхідного обладнання закладів
готельно-ресторанного господарства, організовувати ремонт і реконструкцію окремих видів обладнання
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Організація послуг харчування; Організація готельного господарства; Організація ресторанного господарства; Технологія виробництва продукції в ресторанному господарстві.
Короткий зміст навчальної програми: Поняття, призначення, класифікація, принципи оснащення та основні технічні характеристики устаткування закладів готельно-ресторанного господарства та вимоги до нього.
закладів готельно-ресторанного господарства.
Оснащення житлової, адміністративної, обслуговуючої та підсобної груп приміщень.
Номенклатура м'яких меблів закладів готельно-ресторанного
господарства.
Класифікація та характеристика меблів для торгових приміщень
для прийому їжі та транспортування та страв.
Оснащення готельного номеру побутовими приладами, аудіо- та
відеотехнікою.
Устаткування для клінінгу. Класифікація устаткування для професійного прибирання.
Сміттєпровід на підприємствах готельного господарства:
класифікація, устрій, експлуатація.
Устаткування ресторанного господарства.
Універсальні кухонні машини та сорту вально-калібрувальне
устаткування.
Мийне та очищувальне устаткування.
Подрібнювальне та різальне устаткування.
Устаткування для перемішування, замішування та дозувальноформувальне устаткування.
Стравоварильне та водогрійне устаткування.
Кавові станції.
Жарильно-пекарське устаткування. Пароконвектомати.
Устаткування для шведського столу та кейтерінгу.
Допоміжне устаткування.
Ваговимірювальне, контрольно-касове устаткування. Підйомнотранспортне устаткування.
Технологічні автомати та механізовані лінії. Холодильне
устаткування.
Устаткування для послуг оздоровчого комплексу, спортивних видів розваг.
Методи та критерії оцінювання: •Поточний контроль (40 %) – практичні заняття, усне опитування, контрольна робота
•Підсумковий контроль (60%) – екзамен
Рекомендована література: 1. Архипов И.А., Клишин В.Ф. Торговое оборудование/И.А. Архипов И.А - М.: Экономика, 1990. - 220 с. .
2. Дорохин В.А. Теплове обладнання підприємств харчування. - Київ: Вища школа, 1987. - 407 с.
3. Конвісер І.О. Устаткування закладів ресторанного господарства: навч. посібник для студентів вищих навч. закладів, які навчаються за спеціальністю «Технологія харчування» / За ред. І.О. Конвісера. – К.:КНТЕУ, 2005.– 369с.
4. Мирончук В.Г. Обладнання підприємств харчової промисловості, - Вінниця: нова книга, 2011.
5. Пуцентейло П. Р. Економіка і організація туристично-готельного
підприємства: навч. посіб./ П. Р. Пуцентейло. – К.: ЦУЛ, 2007.– 155 с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою:
вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112
E-mail: nolimits@lpnu.ua
Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).