Виробнича практика
Спеціальність: Готельно-ресторанна справа
Код дисципліни: 6.241.00.O.026
Кількість кредитів: 4.50
Кафедра: Туризм
Лектор: Римар Ю. М., Коcтючко В. М.
Семестр: 4 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Закріплення знань з теоретичних курсів циклу професійної і практичної підготовки та опанування основ організаційно-управлінської та фінансово-економічної діяльності закладу готельно-ресторанного господарства.
Поглиблення теоретичних знань та набуття практичних умінь
шляхом вивчення досвіду роботи закладу.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Основи туризмознавства, Географія туризму.
Короткий зміст навчальної програми: Послідовне знайомство зі структурою та управлінням у закладі
готельно-ресторанного господарства. Ознайомлення із функціональними обов’язками керівників та спеціалістів різних рівнів управління, аналіз взаємовідносин апарату управління та робітників. Оволодіння сучасними управлінськими технологіями,
механізмами і формами організації управління у сфері
гостинності. Опрацювання зібраних матеріалів. Робота над індивідуальними завданнями. Підготовка звіту про проходження практики.
Методи та критерії оцінювання: Підсумковий контроль — диференційований залік (захист практики)
Рекомендована література: 1. Архіпов В.В., Ресторанна справа: асортимент, технологія і
управління якістю продукції в сучасному ресторані, Київ, Центр учбової літератури, Фірма ІНКОС, 2007
2. Архіпов В.В., Організація виробництва ресторанного
господарства Київ, ЦУЛ, ІНКОС, 2010
3. Беате Рабе Искусство сервировки / Беате Рабе – М.: Высш-
сигма, АСТ, 2000.
4. Туризм і готельне господарство : підручник / О.А. Агєєва,
Д.Н. Акуленок, Н.М. Васильєв, Ю.Л. Васянін, М.А. Жукова. – М. : Екмос, 2004. – 400 с.
5. Байлик С.И. Гостиничное хазяйство : учебник / С.И. Байлик. – 2-е изд. - К. : Дакор, 2009.– 368 с.
6. Управління сучасним готельним комплексом : навч. посіб.
Г.Б. Мунін. А.О. Змійов. Г О. Зінов'єв та ін.: за ред. С.І. Дорогунцова. – К. : Ліра-К, 2005. – 520 с.
7. Уніфіковані технології готельних послуг : навч. посіб. і за ред.
В.К. Федорченка, Л.Г. Лукьянова, Т.Т. Дорошенко, І.М. Мініч. – К. : Вища шк., 2001.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою:
вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112
E-mail: nolimits@lpnu.ua
Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).