Основи інвентаризації та моніторингу земельних ресурсів

Спеціальність: Геодезія та землеустрій
Код дисципліни: 6.193.03.E.100
Кількість кредитів: 8.00
Кафедра: Кадастр територій
Лектор: к.е.н. Музика Наталія Миронівна
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: ФКС 3.3. Базові знання основних нормативно-правових актів та додаткових матеріалів, чинних інструкцій та інших нормативних документів в галузі землеустрою та кадастру. ФКС 3.5. Уміння встановлювати на місцевості межі земельних ділянок, як об'єктів проектування. ФКС 3.10. Проведення польових і лабораторних досліджень в землеустрої та кадастрі. РН3.2. Застосовувати сучасні методи і засоби використання новітніх технологій при виконанні робіт з кадастру та землеустрою. РН3.3. Використовувати методологію та методику ведення інформаційно-реєстраційних робіт в кадастрі, охороні та використанні земель. РН3.6. Володіти методами геопросторових кадастрових даних для виконання управлінських рішень у сфері кадастру та землеустрою.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Попередні: Державний земельний кадастр. Наступні:
Короткий зміст навчальної програми: Основні положення про інвентаризацію земель. Формування технічної документації з інвентаризації земель. Інвентаризації земель об’єктів житлового фонду. Інвентаризація порушених земель. Порядок проведення технічної інвентаризації збудованих (реконструйованих) будинків, допоміжних будівель та споруд. Складання планів поверхів будівель та проведення підрахунку площ і об’ємів. Проведення поточних інвентаризаційно-оцінювальних робіт. Порядок складання технічних паспортів на житловий будинок садибного типу, квартиру, садовий (дачний) будинок, гараж, громадський будинок. Інвентаризація об’єктів мереж системи Мінрегіонбуд. та житлокомунгосп, водопостачання і водовідведення. Технічна інвентаризація основних фондів підприємств міського електротранспорту.
Методи та критерії оцінювання: • письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольна робота (40%) • підсумковий контроль (60 %, контрольний захід): письмово-усна форма (60%)
Рекомендована література: 1. Закон України “Про державний земельний кадастр”. // [Електронний ресурс]. Режим доступу http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3613-17. 2. Постанова кабінету України від 17 жовтня 2012 р. № 1051 Київ. “Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру”. // [Електронний ресурс]. Режим. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1051-2012. 3. Інструкція “Про порядок проведення технічної інвентаризації нерухомого майна” наказ мініст. Регіонального розвитку. Будівництва та житлова-комунального господарства № 658 від 28.12.2012р. 4. Постанова КМУ від 23 травня 2012 р. № 513. Київ. “Про затвердження Порядку проведення інвентаризації земель// [Електронний ресурс]. Режим доступу. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/476-2019. 5. Земельний кодекс України. // [Електронний ресурс]. Режим доступу. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2768-14.