Технічна експертиза будівель і споруд

Спеціальність: Геодезія та землеустрій
Код дисципліни: 6.193.04.E.114
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Кадастр територій
Лектор: Старший викладач Винарчик Лілія Володимирівна
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: ФКС 4.1 Знання і розуміння основних теорій, методів, принципів і методик у сфері оцінки землі та нерухомого майна ФКС 4.8 Знання класифікації нерухомого майна та його особливостей, як об’єкта оцінки, поняття нерухомості і нерухомої власності, види прав, інтересів та зобов’язань щодо нерухомості; ФКС 4.9. Знати бази оцінки та особливості їх застосування, основи теорії вартості грошей у часі, поширені методи визначення ставок капіталізації і дисконту; ФКС 4.11. Володіти загальними вимогами до формування звіту з експертної грошової оцінки нерухомості, функціями та змістом його рецензування; РН4.1. Застосовувати методи збирання, зберігання, накопичення, опрацювання, моделювання та аналізу інформації у сфері оцінки землі та нерухомого майна. РН 4.2. Знати і розуміти правову та методичну основу математичних методів і моделей при проведенні оцінки землі та нерухомого майна. РН 4.5. Демонструвати знання з організації та управління земельно-кадастровим виробництвом, роботами з оцінки земель та нерухомого майна.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Попередні: Оціночна діяльність Супутні: Методи та моделі оцінки нерухомого майна
Короткий зміст навчальної програми: Технічна експертиза будівель (споруд) проводиться з метою виявлення фактичного технічного стану будівельних конструкцій, визначення дійсної несучої здатності конструктивних елементів з урахуванням діючих навантажень і даних натурного обстеження (Оцінка залишкового ресурсу). Практичним результатом роботи експертів є розробка технічних рішень по усуненню виявлених при обстеженні дефектів і пошкоджень, а також складання рекомендацій щодо подальшої експлуатації об'єкта.
Методи та критерії оцінювання: • письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування (40%); • підсумковий контроль (60%, контрольний захід, екзамен): письмово-усна форма (60%).
Рекомендована література: 1. Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, затверджений постановою КМУ від 13.04.2011 р. №461. 2. ДБН В.2.2-15-2005 Житлові будинки для індивідуальних забудовників України. 3. ДБН В.3.2-2-2009 Житлові будинки. Реконструкція та капітальний ремонт.