Інфраструктура територій

Спеціальність: Геодезія та землеустрій
Код дисципліни: 6.193.03.E.101
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Кадастр територій
Лектор: д.е.н., доц. Ступень Назар Михайлович
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Засвоїти суть та закономірність розвитку земельних правовідносин та інвестиційних процесів; 2. Знати концептуальні засади ощадливого природокористування, що базуються на принципах сталого розвитку; 3. Самостійно застосовувати основні положення норм земельного, природоохоронного і природноресурсового законодавства для вирішення необхідних задач у землеустрої та кадастрі, оцінці землі та нерухомого майна; 4. Створювати комплекс ефективних методів раціонального використання, охорони, відтворення земельних та природних ресурсів; 5. Впроваджувати інноваційні форми управління земельними відносинами; 6. Розуміти розвиток інвестиційних процесів на землях територіальних громад, зокрема інвестиційну привабливість земель сільськогосподарського призначення.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Попередні: Основи інвентаризації нерухомості Супутні і наступні: Земельна політика, Управління розвитком територій
Короткий зміст навчальної програми: : Розвиток територій та інфраструктури міста. Інфраструктура, як чинник розвитку територій. Формування інфраструктури територій, її суть та складові. Планування територій. Регулювання планування та забудови територій, а також іншого використання. Планування інфраструктури сільської місцевості. Використання ГІС у інфраструктурі територій
Методи та критерії оцінювання: • письмові звіти з практичних робіт (40), контрольна робота (10) • проміжний контроль (40 , контрольний захід, залік): письмово-усна форма (10)
Рекомендована література: 1. Земельний кодекс України: Науково-практичний коментар / За заг. ред. В.І. Семчика. – 3-є вид., перероб. і доп. – К.: Видавничий Дім «Ін Юре», 2007.– 896 с. 2. Єфіменко Л.В. Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень// Навчально-методичний посібник:К.:2011-224с. 3. Правові основи майнових і земельних відносин. / За заг.ред. В.М.Єрмоленка/ 2006.-364с. 4. Земельні відносини в Україні. Організаційно-правовий механізм. /Збірник основоположних актів законодавства. Під заг.ред. А.С. Даниденка. – Київ, 2007.-128с. 5. Ступень М.Г. Кадастр населених пунктів. - Львів Новий світ-2004.-392с. 6. Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень” та інших законодавчих актів України : Закон України (зі змінами, внесеними згідно із Законом України від N 5245-VI ( 5245-17 ) від 06.09.2012) // [Електронний ресурс]. - Режим доступу : http://zakon.rada.gov.ua.