Містобудівний кадастр

Спеціальність: Геодезія та землеустрій
Код дисципліни: 6.193.03.E.108
Кількість кредитів: 7.00
Кафедра: Кадастр територій
Лектор: к.т.н. Маланчук Марія
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми геодезії та землеустрою із застосуванням сучасних технологій, теоретичних положень та методів дослідження фізичної поверхні Землі, її форми, розмірів та гравітаційного поля, проведення вимірів на земній поверхні для відображення її на планах та картах, для розв’язання різних наукових і практичних завдань. ФКС 3.2. Вибір методів, засобів та обладнання для виконання робіт з землеустрою та кадастру; ФКС 3.3. Базові знання основних нормативно-правових актів та додаткових матеріалів, чинних інструкцій та інших нормативних документів в галузі землеустрою та кадастру; ФКС 3.12. Виконувати обробку, аналіз і систематизацію земельно-кадастрових даних. РН3.1. Знати нормативно-правову, методичну бази державного земельного кадастру, кадастрів природних ресурсів, землеустрою. РН3.2. Застосовувати сучасні методи і засоби використання новітніх технологій при виконанні робіт з кадастру та землеустрою. РН3.4. Володіти принципами державного управління земельними ресурсами, загальнодержавним та регіональними програмами використання та охорони земель, упорядкування існуючих землеволодінь і землекористувань та створення нових.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Попередні: Інфраструктура територій Реєстрація нерухомості Супутні навчальні дисципліни: Техніко-нормативне забезпечення оцінки землі та нерухомого майна
Короткий зміст навчальної програми: Земельний кадастр як основа містобудівного кадастру, інформаційна система містобудівного кадастру, організаційна структура системи містобудівного кадастру, економічний механічний регулювання земельних відносин у містах, інформаційне забезпечення управління земельними ресурсами міста, організаційно-правове регулювання земельних відносин у містах
Методи та критерії оцінювання: • письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольна робота (60%) • 2 тематичні контролі (40 %)
Рекомендована література: 1. Стеченко Д. М. Управління регіональним розвитком: Навч. посіб. — К.: Вища шк., 2000. — 224 с. 2.Стеченко Д. М. Розміщення продуктивних сил і регіоналістика: Навч. посіб. — К.: Вікар, 2002. — 374 с. 3.Строкань Т. М. Організаційна роль житлово-комунального господарства міста в забезпеченні його благоустрою // Регіональні перспективи. — 2000. — № 5. 4. Управління інфраструктурою підприємств: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисцип. / За ред. М. А. Бєлова. — К., 2003. — 112 с. 5. Закон України “Про Державний земельний кадастр” . 6. Постанова кабінету України від 17 жовтня 2012 р. № 1051 Київ. “Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру”.