Готельно-ресторанна справа
6.241.00.00 Готельно-ресторанна справа
Кваліфікація: Бакалавр з готельно-ресторанної справи
Рік вступу: 2023
Форма навчання: денна
Тривалість програми: 4 роки
Інститут: Інститут сталого розвитку ім. В. Чорновола
Кількість кредитів: 240 ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Шостий рівень НРК (перший цикл РК ЄПВО, шостий рівень ЄРК)
Галузь знань: Сфера обслуговування
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Виконання навчальної програми, складання державного іспиту, виконання та захист кваліфікаційної бакалаврської роботи
Характеристика освітньої програми: Освітня програма формує загальні і фахові компетентності
необхідні для успішного розв’язання спеціалізованих складних завдань і практичних проблем у діяльності суб'єктів готельного і ресторанного бізнесу, що передбачає застосування теорій та методів системи наук, які формують концепції гостинності і характеризується комплексністю та невизначеністю умов
Програмні результати навчання: - Розуміння предметної області і специфіки професійної
діяльності.
- Здатність організовувати сервісно-виробничий процес з
урахуванням вимог і потреб споживачів та забезпечувати його
ефективність.
- Здатність використовувати на практиці основи діючого
законодавства в сфері готельного та ресторанного бізнесу та
відстежувати зміни.
- Здатність формувати та реалізовувати ефективні зовнішні та
внутрішні комунікації на підприємствах сфери гостинності, навички взаємодії.
- Здатність управляти підприємством, приймати рішення у
господарській діяльності суб’єктів готельного та ресторанного
бізнесу.
- Здатність проектувати технологічний процес виробництва
продукції і послуг та сервісний процес реалізації основних і
додаткових послуг у підприємствах (закладах) готельно-ресторанного та курортного господарства.
- Здатність розробляти нові послуги (продукцію) з використанням інноваційних технологій виробництва та обслуговування споживачів.
- Здатність розробляти, просувати, реалізовувати та організовувати споживання готельних та ресторанних послуг для різних сегментів споживачів.
- Здатність здійснювати підбір технологічного устаткування та
обладнання, вирішувати питання раціонального використання
просторових та матеріальних ресурсів.
- Здатність працювати з технічною, економічною, технологічною та іншою документацією та здійснювати розрахункові операції суб’єктом готельного та ресторанного бізнесу.
Академічна мобільність: Здійснюється відповідно до Положення про академічну мобільність студентів НУ «львівська політехніка» на основі двосторонніх угод між Національним університетом «Львівська політехніка» та навчальними закладами країн-партнерів.
Практика/стажування: Переддипломна практика за темою кваліфікаційної роботи
Керівник освітньої програми, контактна особа: Теодорович Лариса
Професійні профілі випускників: Бакалавр з готельно-ресторанної справи здатний виконувати
професійну роботу за національним класифікатором України
«Класифікатор професій» ДК 003:2010. на таких посадах як: Фахівець з готельного обслуговування;
Фахівець зі спеціалізованого обслуговування;
Керівники малих підприємств - готелів та закладів ресторанного
господарства без апарату управління;
Фахівець з організації дозвілля;
Організатор туристичної і готельної діяльності;
Керівники малих підприємств - готелів та закладів ресторанного
господарства без апарату управління;
Менеджер (управитель) в готельному господарстві
Менеджер (управитель) в закладах ресторанного
господарства
Менеджер (управителі) в торгівлі, готелях та закладах;
Керівник виробничих підрозділів у закладах ресторанного
господарства, готелях та інших місцях розміщення
ресторанного господарства:
Менеджери (управителі) в готелях, курортних закладах та інших засобах розміщення
Доступ до подальшого навчання: Здобуття другого (магістерського) рівня