Сучасні тренди та інновації в ресторанному бізнесі

Спеціальність: Готельно-ресторанна справа
Код дисципліни: 6.241.02.E.062
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Туризм
Лектор: к.е.н., старший викладач Кошова Б.Р.
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Генерувати, виявляти та оцінювати тенденції і бізнес-можливості в індустрії гостинності; Оцінювати вплив інновацій на масштаби бізнес-моделей в індустрії гостинності; Передбачати вплив та цінність майбутніх бізнес-моделей в індустрії гостинності; Розробляти та впроваджувати нову бізнес-модель у рамках існуючої готельної фірми або як підприємницький підхід.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Готельно-ресторанна індустрія світу та України, Організація послуг харчування, Економіка готельного і ресторанного бізнесу, Організація туризму
Короткий зміст навчальної програми: Зміст поняття «інновація» та «інноваційний процес». Теоретичні основи зародження та поширення інновацій. Вплив інновацій на розвиток туризму. Вплив інновацій на формування ринку ресторанних послуг. Глобальний ринок та ресторанні мережі. Роль Інтернету у розвитку ресторанної справи у світі. Роль сучасних технологій у просуванні ресторанних послуг. Вплив інновацій на процес приготування їжі у закладах ресторанного бізнесу. Роль інновацій у теденціях розвитку туризму у світі
Методи та критерії оцінювання: тест
Рекомендована література: Закон України "Про інноваційну діяльність" від 04.07.2002 p. — №40'VI [Електронний ресурс]. — Ре' жим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/ 40—15. Гуцол А. Інноваційні технології в туризмі : Навч. посіб. / Укл. А. Гуцол. – Северодонецьк : ПП «Поліграф-Сервіс», 2015. – 343 с. Новиков В. Инновации в туризме: учеб. пособие / В. Новиков. — М.: Изд. центр "Академия", 2007. — 208 с. Hall, C.M. & Williams, A. 2008, Tourism and Innovation, Routledge, London. 280 pp. Ratten, V., Braga V., Alvarez-Garcia J., Rio-Ramaм M. C, 2020, Tourism Innovation. Technology, Sustainability and Creativity. London. 184 pp.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).