Логістичний менеджмент

Спеціальність: Маркетинг (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.075.01.O.024
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Маркетинг і логістика
Лектор: кандидат економічних наук, доцент Чорнописька Н.В.
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Вміти розробляти стратегію і тактику маркетингової діяльності з урахуванням крос-функціонального характеру її реалізації. Обґрунтовувати маркетингові рішення на рівні ринкового суб’єкта із застосуванням сучасних управлінських принципів, підходів, методів, прийомів. Формувати маркетингову систему взаємодії, будувати довгострокові взаємовигідні відносини з іншими суб’єктами ринку. Збирати необхідні дані з різних джерел, обробляти і аналізувати їх результати із застосуванням сучасних методів та спеціалізованого програмного забезпечення. Розробляти стратегічні, оперативні та поточні плани логістичної діяльності підприємства. Уміти демонструвати поглиблені знання методичного інструментарію оцінювання маркетингових рішень, їх впливу на фінансові показники логістичної діяльності підприємства та його ринкові позиції. Зрозуміле і недвозначне донесення власних висновків, а також знань та пояснень, що їх обгрунтовують, до фахівців і нефахівців, зокрема, до осіб, які навчаються. Прийняття рішень у складних і неперед-бачуваних умовах, що потребує застосування нових підходів та прогнозування. Відповідальність за розвиток професійного знання і практик, оцінку стратегічного розвитку команди.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: • Пререквізит: логістика • Кореквізит: маркетинговий менеджмент, стратегічний маркетинг.
Короткий зміст навчальної програми: Сутність і завдання логістичного менеджменту. Управління ланцюгом поставок. Інтеграція процесів у ланцюгу поставок. Обслуговування споживачів у ланцюгу поставок. Логістичні стратегії. Планування логістичної діяльності. Організаційні структури управління в логістиці. Аналіз показників логістичної діяльності. Оцінювання ефективності функціонування логістичних систем.
Методи та критерії оцінювання: • Поточний контроль (30%): розгляд ситуаційних вправ, практикуми, усне опитування. • Підсумковий контроль (70%, екзамен): тестування.
Рекомендована література: 1. Крикавський Є.В., Чорнописька Н.В. Логістичні системи: підручник. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2019. – 288 с. 2. Крикавський Є.В., Чухрай Н.І., Чорнописька Н.В. Логістика: компендіум і практикум. Навчальний посібник. – К., Кондор, 2006. – 340 с. 3. Крикавський Є. Логістика та управління ланцюгами поставок: Підручник / Є. Крикавський, О. Похильченко, М. Фертч. – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2019. – 848 с