Organization of Catering services

Major: Tourism
Code of subject: 6.242.00.O.025
Credits: 4.00
Department: Tourism
Lecturer: Moskvyak Y.Y.
Semester: 4 семестр
Mode of study: денна
Learning outcomes: Understand the principles, processes and technologies of organizing the work of the tourism business entity and its individual subsystems. Apply in practice the principles and methods of organization and technology of tourist services
Required prior and related subjects: Tourism Organization (tour operation), Organization of entrepreneurship in tourism.
Summary of the subject: Restaurant business as a component of the hospitality industry. General characteristics of methods and forms of service. Banquet service. Organization of catering service. Organization of leisure in restaurants. The organization of service in bars. The organization of service in cafe. Organization of service in restaurants for children. Organization of service in restaurants at the hotel. Organization of service for participants of business, cultural, social and sporting events. Features of tourist service. Organization of passenger service in transport.
Assessment methods and criteria: Currentcontrol (40%) - workshops, oralinterviews, referencework Finalcontrol (60%) - exam
Recommended books: 1. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів для підпри-ємств громадського харчування наказ Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 06.07.1999 № 484 2. Рекомендовані норми технічного оснащення закладів громадського харчування. ДНАОП 0.03.-4.02.-94. Наказ Мінекономіки від 03.01.2003. №2. 3. Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах. Постанова Кабмін України № 219 від 24.07.2002р. 4. Норми оснащення підприємств ресторанного господарства посудом, столовими приборами, меблями та кухонним інвентарем наказ Міністерства торгівлі СРСР від 09.02.1973 № 38 5. В.Д. Карпенко, А.Л. Рогова, В.Г. Шкарупа, О.І. Положишнікова, . М.І.Пилипей. Організація виробництва і обслуговування на підприємствах громадського харчування. Навчальний посібник. – К.: НМЦ «Укопосвіта», 2003. – 248с.