The Organization of Restaurant Business

Major: Tourism
Code of subject: 6.242.00.O.063
Credits: 6.00
Department: Tourism
Lecturer: L.Teodorovich
Semester: 5 семестр
Mode of study: денна
Learning outcomes: The oreticalknowledge and practical skills of organization of different group shousings restaurant facilities: warehouses, commercial production and others.
Required prior and related subjects: Organization of Restaurant Business, Hospitality Technologies for Tourism.
Summary of the subject: The concept, content and value of the restaurant industry in the economy. The organization of storage facilities. The organization of supply of institutions of restaurant industry and foodstorage. Organization of procurement departments. Organization of industrial plants. Fundamentals of operational production planning. Thematerial-technical base and organization of different types of service. The using of automated accounting systems of production and sales of restaurant business.
Assessment methods and criteria: • Currentcontrol (40%) - workshops, oralinterviews, referencework • Finalcontrol (60%) - exam
Recommended books: 1. Архіпов В.В.Організаціяобслуговування в закладах ресторанного господарства. Навч. посібник для студентіввищихнавчальнихзакладів./ В.В. Архіпов, В.А. Русавська. – К.: Центр учбовоїлітератури, 2009. – 342 с. 2. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства. Навч. пос./ В.В. Архіпов. – К.: Центр учбової літератури; Фірма «Інкос», 2007. – 280 с. 3. Мальська М.П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика) Підручник./ М.П. Мальська, О.М., Гаталяк, Н.М. Ганич. –К.: Центр учбової літератури, 2013. –304 с.