Технологія гостинності в туризмі

Спеціальність: Туризм
Код дисципліни: 6.242.01.E.054
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Туризм
Лектор: Недзвецька О.В.
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Знання основних суспільних чинників, що стимулюють або гальмують розвиток туризму в суспільстві, тенденції розвитку туризму на відповідних етапах, хронологію основних етапів та подій в історії розвитку гостинності в туризмі залежно від розвитку науково-технічного прогресу, розвитку освіти культури в суспільстві.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Організація готельного господарства; Організація ресторанного господарства.
Короткий зміст навчальної програми: Поняття і зміст гостинності у давніх культурах та еволюція традицій гостинності. Розвиток готельної справи та послуга розміщення туристів в індустрії гостинності. Ресторанний бізнес і основні види гостинності харчування. Гостинне середовище дозвіллєвих інститутів і туризм. Святкування та видовища як складова культури гостинності в туризмі.
Методи та критерії оцінювання: • Поточний контроль (40%) — лабораторні заняття, практичні заняття, усне опитування, контрольна робота. • Підсумковий контроль (60%) — диференційований залік.
Рекомендована література: 1. Бабарицька В. К. Організація туризму: Навч. посіб. / В.К.Бабарицька., О.О. Любіцева — Ч. 1. — К.: ВЦ “Київський ун-т”, 1998. — С. 82. 2. Русавська В.А. Гостинність в українській традиційній культурі : навч. пос. / В.А. Русавська – К.: «Видавництво Ліра-К», 2016. – 280 с. 3. Уокер Дж. Р. Введение в гостеприимство: учебник / Дж. Р. Уокер; пер. с англ. - М.: ЮНИГГИ, 1999. - 463 с.