Home/ Majors directory/Biotechnology and Bioengineering/Practical Training
Practical Training
Major: Biotechnology and Bioengineering
Code of subject: 6.162.00.O.015
Credits: 3.00
Department: Technology of Biologically Active Substances, Pharmacy and Biotechnology
Lecturer: Associate Professor, Ph.D. Zhanna Parashchyn,
Associate Professor, Ph.D. Mariya Kurka
Semester: 3 семестр
Mode of study: денна
Learning outcomes: - know basic rules of safe biotechnological processes, application features and principles of different devices and processes in each other;
- know the health and environmental requirements for biotechnological production methods aseptic assurance and control in the biotechnology industry;
- be able to apply the theoretical knowledge on the use of microorganisms on the main biotechnological production of pharmaceutical, food, agricultural, ecological;
- be able to analyze the quality of final products and specificity of receipt.
Required prior and related subjects: Prerequisites:
- Entry to the profession. History of Biotechnology and Bioethics
Co-requisites:Anatomy, physiology and human diagnostics, Hygiene , asepsis and environmental monitoring,
Summary of the subject: Introduction to production technological processes of biotechnological production (history and structure of the enterprise, products, safety equipment in the production).
Assessment methods and criteria: - proper registration statement and objectives practices completeness of the material (45), accuracy of registration, application diagrams, illustrations (10 points) (50%);
- oral defense of report on practice (50 points) (50%).
Recommended books: 1. Технологічне обладнання біотехнологічної і фармацевтичної промисловості: підручник [для вищ. навч. закл.] / М. В. Стасевич, А. О. Милянич, Л. С. Стрельников, Т. В. Крутських, І. Р. Бучкевич, О. І. Зайцев, І. О. Гузьова, О. П. Стрілець, Є. В. Гладух, В. П. Новіков. – Львів: «Новий Світ-2000», 2016. – 410 с.
2. Общая технология микробиологических производств / М. С. Мосичев, А. А. Складнев, В. Б. Котов.–М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. – 264 с.
3.Швед О.В., Миколів О.Б., Комаровська-Порохнявець О.З., Новіков В.П. Екологічна біотехнологія. Кн.І.,Кн.ІІ, – Львів: НУ “ЛП”.- 2010.– 424 с.; 368с.
4.Бондар І.В., Гуляєв В.М. Основи біотехнології. Монграфія. - Дніпродзержинск: ДДТУ - 2009. - 444с.
5. Евтушенков А.Н, .Фомичев Ю.К.. Введение в биотехнологию. Курс лекций. - Минск: БГУ. - 2002.
6. Глик Б., Пастернак Дж. Молекулярная биотехнология. Принципы и применение. Пер. с англ. - М.: Мир – 2002 -589с.
7.Кравців Р.Й., Буцяк В.І., Колотницький А.Г. Біотехнологія: вчора, сьогодні, завтра.-Львів, 2008.- 6 с.