Теорія підприємництва

Спеціальність: Публічне управління та адміністрування
Код дисципліни: 6.281.00.O.10
Кількість кредитів: 5.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Лектор: ст. викл., к.е.н. Яремко І.І.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: знати : - дослідницькі навички та навички розроблення та управління проектами; - базові знання основ економічних процесів, формування та реалізації державної політики як на внутрішньому, так і на зовнішньому рівнях; уміти: - уміння ефективно спілкуватися на професійному та соціальному рівнях; - уміння визначати та прогнозувати стратегічні перспективи функціонування організацій.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Основи адміністративного менеджменту, Макроекономіка, Мікроекономіка, Теорія конкуренції.
Короткий зміст навчальної програми: Метою дисципліни «Теорія підприємництва» є отримання та засвоєння студентами базових знань із питань організації підприємницької діяльності, її змісту та організаційно-правових форм, функцій і моделей– складових основ підприємництва в умовах ринкових економічних відносин. Підприємництво – характерна риса розвитку сучасного суспільства. Галузі та види підприємництва. Підприємницьке середовище. Правовий статус підприємця. Організація підприємництва. Конкуренція як засіб реалізації підприємництва. Менеджмент у підприємництві. Етика підприємництва та соціальна відповідальність у бізнесі.
Методи та критерії оцінювання: поточний контроль (100%)
Рекомендована література: 1. Гой І.В. Підприємництво [текст]: навч. посіб. /І.В. Гой, Т.П. Смелянська –К.: «Центр учбової літератури», 2013. – 368 с. 2. Економіка та управління підприємством: теорія і практика: Навчальний посібник / І.І. Грибик, Т.В. Кулініч,Н.В. Смолінська, Н.О. Шпак, В.Я Гавран.- Львів: Видавництво Львівської політехніки,2014. – 428 с. 3. Домарадзька Г.С., Гладун Т.М., Фещур Р.В.,Самотій Н.С. Прогнозування і макроекономічне планування: Підручник для студентів економічних спеціальностей: Львів: «Магнолія 2006»,2013. – 304с.