Розроблення цінової політики

Спеціальність: Публічне управління та адміністрування
Код дисципліни: 6.281.01.E.079
Кількість кредитів: 4.00
Кафедра: Адміністративний та фінансовий менеджмент
Лектор: к.е.н., доц. Перхач О. Л.
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: 1. Розуміти та використовувати технології вироблення, прийняття та реалізації управлінських рішень. 2. Використовувати базові принципи, стратегічні цілі розвитку суспільства в Україні, завдання, спрямовані на їх досягнення, а також основні напрями, етапи і механізм реалізації стратегій з урахуванням сучасних тенденцій та особливостей розвитку України в перспективі. 3. Здатність використовувати студентами системних знань щодо політики формування цін, показу взаємозв’язку ціноутворення з іншими елементами маркетингової політики фірми.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Теорія підприємництва Мікроекономіка Макроекономіка Національна безпека Прогнозування і макроекономічне планування Світовий та національний ринки
Короткий зміст навчальної програми: Вивчення навчальної дисципліни передбачає засвоєння студентами теоретичних знань про систему цін, принципів ціноутворення, формування цінової політики, державне регулювання цін. Цінова політика формується в тісній взаємодії з плануванням товару і послуг, виявленням потреб, запитів споживачів, організацією збуту, стимулюванням продажу.
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль - 40%, екзаменаційний контроль - 60%.
Рекомендована література: Ціни і ціноутворення : навчальний посібник / В.С. Пінішко, О.С. Рудницька, О.І. Юсипович – Львів, 2013. – 191 с. Механізм регулювання цін на продовольчому ринку : монографія / Шкварчук Людмила Олександрівна. - Львів, 2010. - 202с. Жегус О. В. Теорія та практика ціноутворення в системі маркетингу: монографія / О.В. Жегус, Л.О. Попова, Т.М. Парцирна. - Х.:ХДУХТ, 2013. - 250с.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).