Економіко-управлінський інструментарій митного контролю

Спеціальність: Міжнародні економічні відносини
Код дисципліни: 6.292.04.E.070
Кількість кредитів: 6.00
Кафедра: Менеджмент і міжнародне підприємництво
Лектор: к.е.н., доц. Босак А.О.
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: ПРН 18. Досліджувати економічні явища та процеси у міжнародній сфері на основі розуміння категорій, законів; виділяючи й узагальнюючи тенденції, закономірності функціонування та розвитку світового господарства з урахуванням причинно-наслідкових та просторово-часових зв’язків. ПРН 21. Розуміти і мати навички з ведення ділового протоколу та ділового етикету у сфері міжнародних економічних відносин, враховуючи особливості міжкультурного спілкування на професійному та соціальному рівнях, як державною так і іноземними мовами. ПРН 31.4. Використовувати економіко-управлінський інструментарій митного контролю. Зн1. Концептуальні знання, набуті у процесі навчання та професійної діяльності, включаючи певні знання сучасних досягнень
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Пререквізит: міжнародні економічні відносини Кореквізит: Митна справа
Короткий зміст навчальної програми: Роль та завдання итьного контролю у створенні іміджу та позитивного зовнішньополітичного образу України Проблеми та завдання моделювання митного контролю. Методи митного контролю. Технічні засоби митного контролю.
Методи та критерії оцінювання: 1) поточний контроль (30%): самостійні роботи, індивідуальні завдання, усне опитування; 2) підсумковий контроль (70%): тестування (50%), усна відповідь (20%).
Рекомендована література: 1. Босак А.О., Григор’єв О.Ю. Ясінська Т.В. Міжнародні економічні відносини: [практикум]. – Львів: «Міські інформаційні системи», 2022. – 161 с. 2. Босак А.О. Міжнародна економіка та міжнародні економічні відносини: навч. посібник. 3-є вид., перероб. і доп. / А.О. Босак, О.Ю. Григор’єв, Ю.В. Малиновський, В.П. Далик. Львів: Міські інформаційні системи, 2021. – 355 с.