Equipment Layout

Major: Food Technology
Code of subject: 6.181.01.E.081
Credits: 4.00
Department: Organic Products Technology
Lecturer: Associate Professor, Candidate of Technical Sciences Ludyn Anatoliy Mykolajovych
Semester: 8 семестр
Mode of study: денна
Learning outcomes: flowsheet design principles fermentation production; • general information about industrial facilities and basic structural elements; • design principles of industrial vehicles and pipelines; • the main provisions production-planning solution.
Required prior and related subjects: • Food industry equipment • Food technologies • Processes and apparatus of food production • Technical computer graphics
Summary of the subject: Development of technological scheme of production. Mechanization and transport trudoyemkyh work. Removing waste. . Constructive development of basic equipment. Craft materials handling equipment. Overview of pipeline systems. Composition of pipeline systems. Classification valves. Selection of pipes and valves when designing chemical plants. Features of the installation and operation of pipelines.. Design of industrial buildings. Industrial shelving and open areas. Personal space .. Description of premises included in the structure of production. Placing the technological equipment. The principles of grouping. The main requirements when building equipment.
Assessment methods and criteria: • Tests, oral questioning (30%) • final control (control measure - test ): written form.
Recommended books: 1 http://vns.lpnu.ua/course/view.php?id=1872 – Конспект лецій. 2 Лудин А.М. Компонування технологічного обладнання: навчальний посібник / А.М. Лудин – Львів: Видавництво ПП "Ощипок М.М.", 2022. – 160 с. 3 Лудин А.М. Компонування обладнання в технології бродильних виробництв. Конспект лекцій для студентів спеціальності 181 " Харчові технології " стаціонарної та заочної форм навчання. Конспект лекцій. Вид.НУЛП, 2019.-116 с. 4 Гетун Г.В. Основи проектування промислових будівель: навчальний посібник / Г. В. Гетун. – Київ: Кондор, 2009. – 210 c.