Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.00.O.083
Кількість кредитів: 9.00
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Князь Святослав, Славюк Ростислав, Фарат Олександра, Кучер Леся, Ємченко Ірина, Русин-Гриник Роман, Данько Тетяна, Яворська Надія, Косовська Віра
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: В процесі виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи студент має продемонструвати здатність розв’язувати складні спеціалізовані завдання та проблеми у сферах підприємницької, торговельної та біржової діяльності або в процесі навчання, що передбачає застосування теорій та методів організації і функціонування підприємницьких, торговельних, біржових структур і характеризується комплексністю та невизначеністю умов. Загальні компетентності: Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу. Здатність застосовувати отримані знання в практичних ситуаціях. Здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово. Здатність спілкуватися іноземною мовою. Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел. Здатність працювати в команді. Здатність виявляти ініціативу та підприємливість. Прагнення до збереження навколишнього середовища. Здатність діяти відповідально і свідомо. Здатність реалізувати свої права і обов’язки як члена суспільства, усвідомлювати цінності громадянського (вільного демократичного) суспільства та необхідність його сталого розвитку, верховенство права, прав і свобод людини і громадянина в Україні. Здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати різні види та форми рухової активності для активного відпочинку та ведення здорового способу життя. Спеціальні (фахові) компетентності: Критичне осмислення теоретичних засад підприємницької, торговельної та біржової діяльності. Здатність обирати та використовувати відповідні методи, інструментарій для обґрунтування рішень щодо створення, функціонування підприємницьких, торговельних і біржових структур. Здатність здійснювати діяльність у взаємодії суб’єктів ринкових відносин. Здатність застосовувати інноваційні підходи в діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур. Здатність визначати та оцінювати характеристики товарів і послуг в підприємницькій, торговельній, біржовій діяльності. Здатність здійснювати діяльність з дотриманням вимог нормативно-правових документів у сфері підприємницької, торговельної та біржової діяльності. Здатність визначати і виконувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур. Здатність застосовувати основи обліку та оподаткування в підприємницькій, торговельній, біржовій діяльності. Здатність до організації зовнішньоекономічної діяльності підприємницьких, торговельних і біржових структур. Здатність до бізнес-планування, оцінювання кон’юнктури ринків і результатів діяльності у сфері підприємництва, торгівлі та біржової практики з урахуванням ризиків.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Підприємництво в умовах сталого розвитку Державне регулювання підприємництва Бізнес-планування у торговельних підприємствах Управління проектами в торгівлі Інновації та інвестиції в торгівлі Брендинг торговельних структур Міжнародні організації з акредитації харчових лабораторій Управління персоналом в торгівлі Міжнародні торговельні організації Торговельна логістика Міжнародна торгівля Побудова системи маркетингу торговельного підприємства Митна логістика Маркетингові дослідження підприємств торгівлі Бізнес планування екологічних проектів Формування трансферної структури Формування системи оцінювання якості товарів Структури оцінки якості товарів Міжнародні трансферні структури Управління персоналом в торговельному підприємництві Економіка торгівлі Економічний аналіз та прогнозування Захист прав споживачів Моделювання і прогнозування в Інтернет-торгівлі Міжнародний трансфер технологій Митна логістика Інтернет-маркетинг Електронні платіжні системи Віртуальні підприємства Безпека електронної комерції Екологічна експертиза товарів Оподаткування комерційної діяльності Експертиза тари та пакувальних матеріалів Товарознавство та експертиза якості послуг Товарознавство та митна експертиза у сфері будівництва Товарознавство та митна експертиза біржових товарів Експертиза у міжнародній торгівлі Основи обліку та оподаткування підприємницької діяльності Управління трансфером та комерційною діяльністю Міжнародні трансферні операції та контракти
Короткий зміст навчальної програми: Аналіз показників діяльності підприємства, обсяг реалізації, фінансові результати, кадровий потенціал підприємства, основні фонди підприємства, оцінка фінансово стану підприємства, аналіз екологічних показників діяльності підприємства, аналіз і опис устаткування і технологій, оцінка впливу підприємства на навколишнє природне середовище як джерела порушень і забруднень;ступінь використання природних ресурсів підприємством у виробничої діяльності.
Методи та критерії оцінювання: Шкала переведення оцінок захисту бакалаврської кваліфікаційної роботи: відмінно - 94 бали; добре - 80 балів; задовільно - 60 балів; незадовільно - 0 балів.
Рекомендована література: Методичні вказівки до виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи студентами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” – Львів, 2023. – 26 с.

Виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.00.O.082
Кількість кредитів: 9.00
Кафедра: Екологічна безпека та природоохоронна діяльність
Лектор: професор, д.т.н. Петрушка І.М, професор, д.т.н. Погребенник В.Д., професор, д.т.н. Мокрий В.І.
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: захист бакалаврської кваліфікаційної роботи та здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр»
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: всі дисципліни підготовки бакалавра за спеціальністю «Технології захисту навколишнього середовища»
Короткий зміст навчальної програми: Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи (БКР) проводиться на відкритому засіданні державної екзаменаційної комісії (ДЕК). Захист БКР складається із доповіді, тривалістю до 15 хвилин, відповідей на запитання членів ДЕК та всіх присутніх, зачитування відгуків керівника та рецензента, відповідей на зауваження рецензента. Бакалавр повинен обґрунтувати актуальність теми та охарактеризувати структуру роботи; висвітлити постановку проблеми за темою дослідження; стисло викласти найбільш важливі положення та основний зміст роботи; описати методику й результати дослідження; окреслити можливості практичного використання результатів роботи; визначити перспективи подальших досліджень з обраної тематики та їхню практичну цінність. Тривалість захисту однієї роботи не повинна перевищувати 30 хвилин. Результати захисту БКР оцінюються за шкалою: “відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”. Рішення ДЕК про оцінку знань, виявлених під час захисту, приймається на закритому засіданні. Результати захисту оголошуються після засідання ДЕК прилюдно в день захисту БКР. Студентам, які захистили БКР, присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр» та видається диплом встановленого взірця. Оцінка, визначена комісією, відображається в протоколі ДЕК та заліковій книжці.
Методи та критерії оцінювання: підсумковий контроль: захист бакалаврської кваліфікаційної роботи (100 %)
Рекомендована література: 1. Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах // Затверджене наказом Міністерства освіти України № 161 від 02.06.1993 р. 2. Закон України “Про освіту” в редакції від 23 березня 1996 р. 3. Про порядок розробки складових нормативного та навчально-методичного забезпечення підготовки фахівців з вищою освітою // Затверджене наказом Міністерства освіти України № 285 від 31.07.1998 р. 4. Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту) // Затверджене постановою Кабінету Міністрів України № 65 від 20.01.1998 р. 5. Положення про атестацію здобувачів вищої освіти та роботу екзаменаційної комісії Національного університету “Львівська політехніка” / В.А. Павлиш, О.Р. Давидчак, А.Г. Загородній, О.Ю. Лозинський, Л.М. Пилипенко, В.М. Свірідов, Д.В. Федасюк. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2015. – 36 с.