Кулінарна етнологія

Спеціальність: Готельно-ресторанна справа
Код дисципліни: 6.241.02.E.057
Кількість кредитів: 3.00
Кафедра: Туризм
Лектор: к.е.н., доц. Москвяк Я.Є.
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання: Отримання студентами знань про основні принципи та процеси, що застосовуються у приготуванні кулінарних страв етнічних кухонь. - Засвоєння основних принципів функціонування індустрії гостинності - Дослідження усіх етапів сфери гостинності - Вивчення історії кухонь світу
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни: Організація ресторанного господарства
Короткий зміст навчальної програми: Вступ. Історія світової кухні. Історія формування української кухні, як основи національних кухонь Формування, становлення національних традицій і культур харчування народів світу Особливості асортименту та технології продукції кухонь Європи Особливості асортименту та технології продукції національних кухонь ближнього сходу, Азії, Африки та Америки
Методи та критерії оцінювання: Поточний контроль (60 %) — практичні заняття, усне опитування, контрольна робота Підсумковий контроль (40 %) — залік
Рекомендована література: 1.Безлепкін Ю. В. Кухня народів світу / Ю. В. Безлепкін. – Х., 2000. 2. Биржаков М. Введение в туризм / М. Биржаков. – СПб., 2001. 3. Вітковська З. Особливості кухні народів світу / З. Вітковська. – М., 2003. 4. Волощук Г. А. Особенности кухни народов мира / Г. А. Волощук, А. В. Ничипоренко. – К., 1990. 5. Жадан Л. О. Кухні світу / Л. О. Жадан, А. І. Кривко. – Х., 2011. 6. Махальська О. Страви світової кухні / О. Махальська. – Х., 2010.
Уніфікований додаток: Національний університет «Львівська політехніка» забезпечує реалізацію права осіб з інвалідністю на здобуття вищої освіти. Інклюзивні освітні послуги надає Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», метою діяльності якої є забезпечення постійного індивідуального супроводу навчального процесу студентів з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Важливим інструментом імплементації інклюзивної освітньої політики в Університеті є Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти. Звертатися за адресою: вул. Карпінського, 2/4, І-й н.к., кімн. 112 E-mail: nolimits@lpnu.ua Websites: https://lpnu.ua/nolimits https://lpnu.ua/integration
Академічна доброчесність: Політика щодо академічної доброчесності учасників освітнього процесу формується на основі дотримання принципів академічної доброчесності з урахуванням норм «Положення про академічну доброчесність у Національному університеті «Львівська політехніка» (затверджене вченою радою університету від 20.06.2017 р., протокол № 35).